Lenen met een creditcard kost veel teveel geld

Geld lenen met een creditcard? Je zou denken dat je voor geld lenen naar de bank gaat, als je tenminste überhaupt aan geld lenen denkt. Toch leen je geld, als je een creditcard gebruikt. De steeds hogere rente komt op het moment dat je niet meteen je creditcard afrekening betaalt.
Het is een kant van de creditcard waaraan de aanbieders liever geen aandacht besteden. Dat is van hun kant wel te begrijpen, want een lening waarbij je tot 27% rente moet betalen is niet erg aantrekkelijk.

Waarschuwing over geld lenen

Banken als ING en ABN AMRO en bijvoorbeeld de ANWB maken wel reclame op pagina’s die over betalen gaan, maar niet als het over lenen gaat. Op pagina’s over lenen staat de verplichte kredietwaarschuwing: ” Let op! Geld lenen kost geld”. Op pagina’s over betalen staat dat niet. Ik vraag me trouwens wel af, of het iemand afschrikt. Onbewust zie je de regel misschien niet eens meer, net zoals de tandenborstel bij een snoepreclame.
De SNS bank toont wel de creditcard op beide pagina’s, zowel bij betalen als bij lenen. Bij de Rabobank is gespreid betalen niet meer mogelijk op de nieuwe creditcard.

Addertje onder het gras

Er wordt door sommige partijen reclame gemaakt, dat je spaarrente kan krijgen op je creditcard. Logisch dat mensen daar in trappen, nu de spaarrente zo laag is bij de reguliere banken. Alleen wordt er niet bijverteld dat er over de eerste €500,- geen rente komt. Dat lijkt op oneerlijke reclame.

Veel mensen hebben een creditcard, omdat ze dan niet het hele bedrag in een keer hoeven af te rekenen, maar gebruik kunnen maken van gespreide betalingen. De rente die berekend wordt is gauw 14%. Als je de jaarkosten erbij optelt, kan je op 27% van het geleende bedrag komen!
Als je dan toch iets moet kopen, waarvoor je het bedrag niet meteen hebt, ben je goedkoper uit als je een reguliere consumptieve lening bij een bank afsluit tegen ongeveer 4,6%

Geld lenen kost veel teveel geld

kopinhetzandGeldshop organiseerde op het strand van Scheveningen het NK “Kop in het zand”. Een ludieke manier om badgasten de boodschap mee te geven: “Gebruik je creditcard niet als leenmiddel.” Bewustwording van je leengedrag is al een stap de goede richting in.
Je kunt beter helemaal geen geld lenen, dan weet je beter hoe je er financieel voor staat. Op een debitcard kan je geld storten en gebruiken alsof het een creditcard is, maar wel met je eigen geld, en zonder lening.

Door op onderstaande blauwe knop te klikken kan je de debitcard van je keus bestellen.

Viabuy7

De Viabuy debitcard heb je al binnen 2 dagen in huis.

Over de schrijver
Jos is een gedreven man. Al zijn hele leven lang hebben geldzaken zijn interesse. Alle ontwikkelingen op geldgebied volgt hij van jongs af aan. Hij vindt de debitcard een goed product, omdat het veel mensen kan helpen op financieel gebied. Eerlijkheid en service staan bij hem voorop.
Reactie plaatsen