Is Fortnite een veilig spel voor kinderen?

Fortnite is een computerspel special ontworpen voor kinderen. De game-elementen die in het spel zitten zijn bijzonder verslavend voor kinderen. Ook is het zo dat er spelcomputers zijn zoals de Xbox waar een gratis Fortnite game bij wordt geleverd. De truck is dat je aangemeld moet worden voor een game en dat daar een creditcardnummer of een debitcardnummer moet worden ingevuld.

Wat veel volwassenen niet weten

Aangezien kinderen vaak beter weten hoe een spel werkt, en hun ouders niet, kan er al een probleem ontstaan. Gameverslaving komt veel voor en het begint vaak al op jonge leeftijd en als je jouw minderjarige kind een spel laat spelen met veel verslavende elementen dan is de kans groot dat jouw creditcard door je kind wordt gebruikt om in Fortnite gameuitrustingen bij te kopen, om bijvoorbeeld een betere reputatie op te bouwen en als je kind hebt dat daar gevoelig voor is, dan heb je een groot probleem. Niet alleen dat je kind verslaafd raakt aan gamen, maar ook financieel gezien.

Voorkomen is beter dan genezen

Ook in het geval van de moeder van dat 12 jarige jongetje uit Oegstgeest in mijn vorige blog had er veel voorkomen kunnen worden als de ouders van dat kind zich eerst in het spel hadden verdiept.
Nou begrijp ik ook wel dat we het tegenwoordig erg druk hebben en er niet op alles tegelijk kunnen letten.
Maar je geldzaken 100% onder controle hebben is wel een must voor iedereen. Een creditcard heeft de nodige risico’s, zoals dat er bij elke game-uitbreiding die met de kaart wordt gedaan, omdat ie toch al aan het game-account is gekoppeld, je schuld steeds groter wordt.
Dit had voorkomen kunnen worden met een debitcard.

De debitcard is een creditcard zonder zorgen

Omdat je op een debitcard eerst geld moet storten, voordat er een (online) betalen mee kan worden gedaan, is een debitcard een veilig betaalmiddel. Ook in de gamewereld (van jongeren) kan er niet meer uitgegeven worden dan dat er op de kaart is gezet. Zou hou je als ouder(s) ten alle tijden de financiële controle en voorkom je dat je kind gameverslaafd wordt.
Reden genoeg om nu een debitcard aan te vragen.

Over de schrijver
Jos is een gedreven man. Al zijn hele leven lang hebben geldzaken zijn interesse. Alle ontwikkelingen op geldgebied volgt hij van jongs af aan. Hij vindt de debitcard een goed product, omdat het veel mensen kan helpen op financieel gebied. Eerlijkheid en service staan bij hem voorop.
Reactie plaatsen