Hou je geldzaken onder controle in je tussenjaar

Hou je geldzaken onder controle in je tussenjaar

 Vamorgen hoorde ik op het nieuws dat het tussenjaar weer terugkomt. Dit betekent dat veel jongeren na hun studie even een tussenjaar nemen om voor hunzelf goed alles op een rijtje te zetten, of omdat ze nog niet weten welke vervolgstudie ze willen gaan volgen of wat voor werk ze willen gaan doen. Ook in zo'n tusssenjaar is het juist erg belangrijk om de controle over je geld niet kwijt te raken.

Een goed controlemiddel

De debitcard is een goed controlemiddel om een goede balans tussen je inkomsten en je uitgaves te verkrijgen en te behouden.
Ook was in het nieuws vandaag dat er minder gebruik wordt gemaakt van bankpassen (pinpassen) en contant geld. Het risico schuilt erin dat steeds meer mensen de creditcard in gaan zetten met alle risico's daarvan..

Waarom een creditcard risicovol is

Een creditcard is risicovol omdat het een lening is. Bij het aanvragen van een creditcard, als je er al voor in aanmerking komt, sluit je een geldlening af. Dit betekent dat je in veel voorkomende gevallen een hoge boeterente moet betalen die op kan lopen van 12-14 procent, als je om wat voor reden dan ook niet tijdig aan je financiële verplichtingen kan voldoen. Daarom kan je beter kiezen voor de veilige debitcard. Bij deze betaalkaart sluit je geen lening af, maar stort je eerst je eigen geld op de kaart. Vervolgens kan je er overal ter wereld mee afrekenen. Ook erg handig als je jouw tussenjaar houdt in het buitenland.

Wereldwijd betaalgemak in je tussenjaar


Ook in jouw tussenjaar is een debitcard net zo makkelijk om mee af te rekenen als een creditcard. Met een debitcard geniet je van de voordelen van een creditcard, maar niet van de nadelen. Je leent geen geld, waardoor je geen enkel financieel risico loopt. Je kan immers alleen maar uitgeven wat je hebt. Klik daarom hier voor meer informatie.
Over de schrijver
Jos is een gedreven man. Al zijn hele leven lang hebben geldzaken zijn interesse. Alle ontwikkelingen op geldgebied volgt hij van jongs af aan. Hij vindt de debitcard een goed product, omdat het veel mensen kan helpen op financieel gebied. Eerlijkheid en service staan bij hem voorop.
Reactie plaatsen