Heeft American Express een debitcard?
in AMEX

Heeft American Express een debitcard?

Sinds kort is er van American Express (AMEX) een debitcard beschikbaar. Echter is deze debitcard, welke ook wel prepaid creditcard wordt genoemd uitsluitend in Amerika beschikbaar. Zoals het er naar uit ziet zal er binnen Europa geen debitcard van American Express leverbaar zijn.

Is de American Express chargecard een creditcard?

American Express heeft het in al haar correspondentie over een chargecard en schrijft dat er een verschil zit tussen haar chargecard en een creditcard.
AMEX omschrijft het als volgt: bij een creditcard moet je aan het eind van iedere maand een minimum bedrag betalen. Van de schuld die overblijft moet je een maand later rente betalen.
(Stel dat je een creditcard hebt, dan is het natuurlijk helemaal niet slim om je openstaande schuld niet volledig af te lossen.)
Voor een chargecard van American Express geldt hetzelfde, los elke maand je totale schuld af en je hebt geen zorgen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je het bedrag wat je af moet lossen elders op een rekening gereserveerd moet hebben.
Los je niet tijdig af dan brengt Amex je kosten in rekening.
Begrijp goed als je eenmaal te laat betaalt dan krijg je te maken met een negatieve BKR registratie
Of je nou een credit- of een chargecard aanschaft, in beide gevallen is er sprake van een lening. Bovendien weet je nooit als je nu een creditcard- of een chargecard uitgave doet, hoe je er 30 dagen later voor staat. Er kunnen bepaalde onverwachtse omstandigheden zijn waardoor je opeens je portemonnee moet trekken.
Zoals eerder gezegd: reserveer geld voor onverwachtse uitgaves, maar ook voor uitgaves die je met een charge- of een creditcard hebt gedaan.

Als je niet zo goed met geld om kan gaan doe je er verstandig aan om de aanschaf van een debitcard, ook wel een vooraf oplaadbare creditcard te overwegen.

De debitcard, het perfecte betaalmiddel voor al je uitgaves

De debitcard, is een betaalmiddel waarbij je eerst geld op de kaart stort, voordat je er een uitgave mee kan doen. Je leent dus geen geld, en kan dus nooit rood komen te staan als je de debitcard inzet voor al je betalingen.
Bovendien ontvang je bij aanschaf van een Viabuy debitcard een gratis bankrekening.

Reactie plaatsen