Hebben debitcards aankoopbescherming net zoals creditcards?

Hebben debitcards aankoopbescherming net zoals creditcards?

Er wordt veel geadverteerd dat creditcards 180 dagen aankoopbescherming hebben. Met andere woorden als je iets koopt dan is dat product voor 180 dagen verzekerd. Zowel creditcards van Mastercard en Visacards bieden die bescherming, waar wij als consument o zo graag gebruik van willen maken.
Daarnaast willen we ook heel graag achteraf betalen, waarover later meer.

Debitcards en de wereldwijde dekking

De meest betrouwbare debitcards die op deze website worden aangeboden welke van Mastercard zijn, bieden uiteraard een zelfde soort bescherming. enerzijds via de kaart zelf, anderzijds via een bestaande Paypal koppeling.

Gebruik debitcard als creditcard

Zoals in de bekende blog uitgebreider beschreven staat kan je met een debitcard hetzelfde doen als met een creditcard. Fijn om te weten is dat de betalingen die je doet met een debitcard minstens zo veilig zijn als met een creditcard.

Risico van achteraf betalen

Graag wil ik de risico’s van achteraf betalen nog eens met je bespreken. Het risico zit vooral in de manier waarop je met je betaalkaart omgaat. Aangezien je met een creditcard een zeker krediet hebt, meestal €2.500,- geef je heel makkelijk geld uit, zonder dat je je realiseert of je wel voldoende saldo op je bank hebt aan het eind van de maand. Uit ervaringen uit hel verleden is gebleken dat er zo heel veel mensen in de schulden terecht zijn gekomen. Het is niet alleen je creditcardachterstand, maar ook al je andere vaste lasten die tijdig voldaan moeten worden.

Liever een debitcard

Het moge duidelijk zijn dat je na deze waarschuwing liever een debitcard wil. Deze kaart heeft het enorme grote voordeel dat je eerst je eigen geld op de kaart moet storten en daarna kan je pas betalen. Dit is een goede bescherming voor jezelf, waardoor je niet in de financiële problemen terecht kan komen.

Reactie plaatsen