Hebben betaalkaarten abonnementskosten?

Om te begrijpen hoe abonnemenskosten bij betaalkaarten werken, moet je eerst weten wat een betaalkaart is en hoe deze werkt. Een betaalkaart is een digitaal betaalmiddel zoals een Maestro bankpas, een debitcard of een creditcard. Omdat de debitcard het enige digitale betaalmiddel is waarbij consumenten vooraf geld op de kaart moeten storten voordat het uitgegeven kan worden, beperk ik me in deze blog tot deze digitale betaalkaarten.
Ik doe dit puur om de reden dat je met een debitcard bewust(er) met je geld omgaat dan met een Maestro bankpas of creditcard. Bij de laatste twee genoemde digitale betaalkaarten betaal je achteraf de rekening waardoor je de financiële gevolgen niet overziet. En bij een debitcard betaal je vooraf met geld, wat je dus echt hebt. Door deze manier van betalen kan je nooit in de schulden terechtkomen.

Hoe werken abonnementskosten bij digitale betaalkaarten?

Steeds vaker zien we dat je bij digitale betaalkaarten naast de jaarlijkse kosten van de kaart, elke maand ook abonnementkosten moet betalen gedurende de looptijd van het contract.
Bij het afsluiten van een contract met betrekking tot een digitale betaalkaart is het dus goed uitkijken.
Ik zal je in deze blog informeren over extra kosten in de vorm van abonnementskosten, maar ook in de vorm van andere extra kosten zoals valutarisico. In dit laatste geval is het dus ook belangrijk in welke valuta je het contract behorend bij een digitale betaalkaart afsluit.
Ik zal in deze blog 3 debitcards met elkaar vergelijken voornameljk voor wat de extra kosten betreft.

De Moneypass debitcard is erg duur

Bij de Moneypass is het oppassen geblazen. Op de tarievenpagina staat heel sneaky onderaan bij service vermeld dat er Maandelijkse kosten zijn van €2,50 per maand. Dit zijn extra abonnementskosten naast de aanschafkosten van €8,95. Per jaar ben je dus €38,95 kwijt. Dat is erg veel geld, veel meer dan wat je voor welke andere digitale betaalkaart moet betalen.

Revolut debitcard lijkt gratis

De Revolut debitcard komt uit Groot Brittannië en wordt in Engelse ponden uitgegeven. Dit is al een risico op zich. Er zal een omrekenkoers naar de Euro plaats gaan vinden op het moment dat jij er een aankoop mee gaat doen. Daar overheen komt nog een forse wisselkoersopslag. Het is een risicovolle onderneming als jij met de Revolut debitcard je betalingen gaat doen. Uiteindelijk zal je veel meer geld kwijt zijn dan dat je een goedkopere debitcard, zoals de Viabuy debitcard neemt.

Geen verborgen kosten bij de Viabuy debitcard

Bij de uit Viabuy debitcard is er sprake van 100% transparantie. Je betaalt alleen de aanschafkosten voor de kaart ad €89,70 en kan de kaart daarna 3 jaar gebruiken zonder dat er abonnementskosten op je kaartsaldo zullen worden ingehouden.

Bovendien heb je met de Viabuy debitcard de meest veelzijdige debitcard in handen. Je kan onder andere onbeperkt opwaarderen, iedereen kan middels een aan jou toegekende IBAN code geld op je kaart storten. En je kan met de Viabuy debitcard overal ter wereld afrekenen, zowel op internet als daarbuiten.

Misschien wil je toch nog meer vergelijken

Wil je meer vergelijken? Klik dan HIER>>>