Heb jij na de kerst spijt dat je zoveel geld hebt uitgegeven?

Het kan je overkomen dat je na de feestdagen enorm veel spijt hebt als je ontdekt dat je teveel geld hebt uitgegeven aan kerstcadeaus. Opeens kom je erachter dat je niet goed hebt opgelet, hoeveel geld je toen werkelijk beschikbaar had.

Hoe heb je afgerekend?

Nog steeds rekenen veel Nederlanders op internet af met de Nederlandse betaalmethode iDEAL. Een betaalmethode die de nodige risico’s met zich meebrengt. Zoals dat je aankopen niet zijn verzekerd tegen schade, verlies en diefstal.
En vergeet niet dat iDEAL aan je bankrekening is gekopppeld. Dit betekent dus dat al je vaste lasten zoals je woonkosten en je verzekeringen ook van diezelfde rekening betaald moeten worden.

Afrekenen met iDEAL gaat makkelijk, maar op het moment van betalen denk je niet aan de andere rekeningen die aan het eind van de maand moeten worden voldaan.

Overzie al je uitgaves!

Belangrijk is het om niet alleen je kerstuitgaves, maar al je uitgaves te overzien op korte termijn, maar zeker ook op de lange termijn. Je hebt hier een goede financiële planning voor nodig. Je zal je inkomsten en je uitgaves in een Excel sheet bij moeten gaan houden en rekening moeten houden met de financiële speelruimte als je die al hebt.

Sparen we eigenlijk nog wel?

Na een opmerking van onze mininster president dat het weer goed gaat met de economie gaan we massaal geld uitgeven, kerstinkopen doen e.d. zonder dat we na denken of we het geld op dat moment wel hebben. Zoals gezegd moet je een goede financiële planning hebben om je geldzaken goed te kunnen overzien en niet zonder na te denken geld uit gaan geven. Misschien heb je een handig hulpmiddel nodig die je daarbij kan helpen.

De debitcard

De debitcard is het handige hulpmiddel waar jij naar op zoek bent. Waarom? Omdat de debitcard niet toestaat dat je geld uitgeeft wat je niet hebt. Je moet namelijk eerst geld op de debitcard storten voordat je het uit kan geven. Dit is een heel groot voordeel ten opzichte van iDEAL.

Geen onaangename financiële verrassingen na de kerst?

Door met de debitcard al je kerstaankopen te doen kan het je niet overkomen dat je na de kerst voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Bestel direct je debitcard>>>