arrow_drop_up arrow_drop_down

Geen gedoe met borg als je een auto gaat huren

Steeds meer mensen willen een auto huren, maar komen niet in aanmerking voor een creditcard of willen er géén. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van een debitcard.
Met een debitcard kan je altijd en overal een auto huren.

Hoe werkt een debitcard?

Voordat je een auto gaat huren is het erg handig om van tevoren te weten hoe een debitcard werkt. Een debitcard is een vooraf oplaadbare creditcard. Je stort eerst geld op de kaart voordat je er een reservering of een betaling mee kan doen.
Als je dus een auto wil huren dan kan je die van tevoren op internet reserveren met je debitcard en later als je de auto bijvoorbeeld op het vliegveld ophaalt, dan kan het zijn dat jouw debitcard wordt belast met een zekere borg. Dit is een zekerheidstelling voor het autoverhuurbedrijf dat je de huurauto op tijd terugbrengt.
Als je de auto weer inlevert, dan wordt de borg weer van je debitcard afgehaald.

Wordt je debitcard altijd met een borg belast?

Veel autoverhuurbedrijven brengen een borg in rekening. De hoogte van de borg kan per autoverhuurbedrijf behoorlijk verschillen. Informeer altijd van tevoren hoe hoog de borg is. Ook zijn er autoverhuurbedrijven zoals Holacarrent die geen borg in rekening brengen.
Dit autoverhuurbedrijf verhuurt op Alicante vliegveld en Malaga huurauto’s. Veel van mijn websitebezoekers zijn erg tevreden over dit autoverhuurbedrijf. Zij hebben een prima ervaring met hun N26 Black Card, Viabuy Gold card en hun Money2go debitcard in combinatie met wereldwijde autohuur.
Er wordt bij Holacarrent nooit meer van de kaart afgeschreven dan de afgesproken huurprijs.

Welke debitcard

zoals ik al aangaf gaat autohuur met de meest verkochte debitcards prima.
Welke van deze debitcards je kiest hangt af van hoeveel je nog meer wil besteden tijdens je vakantie. de Money2go debitcard heeft beperktere bestedingsmogelijkheden dan die van N26 of Viabuy.
De Viabuy debitcard heeft onbeperkte bestedingsmogelijkheden. Wel dien je tijdig je bestedingsniveau te upgraden.
De N26 Black debitcard heeft tevens onbeperkte bestedingsmogelijkheden. Zorg dat je voldoende geld op jouw persoonlijke N26 bankrekening hebt staan om al je vakantieuitgaves mee af te kunnen rekenen.
Deze bankrekening is namelijk gekoppeld aan je N26 Black debitcard.

Ellen
Door

Ellen

op 5 May 2019

Een auto huren vanuit Nederland voor Florence airport lukt nog wel. Maar die borg ter plekke betalen: begrijp dat geen enkele autoverhuurder cash borg of borg met prepaid card accepteert. Viabuy is toch ook een prepaid card?

Jos
Door

Jos

op 12 May 2019

Beste Ellen, De Viabuy debitcard is een debitcard welke qua gebruiksmogelijkheden vergelijkbaar is met een creditcard. Dus net zoals met een creditcard kan je met een debitcard ook een auto huren. Let op dat je voldoende geld op de kaart hebt staan, zodat de borg tijdelijk ingehouden kan worden.

Reactie plaatsen