De overheid krijgt de schuld

In het nieuws las ik dat de overheid de schuld krijgt als het om schulden van burgers gaat, aldus Marco Florijn ( de nieuwe voorzitter van de NVVK).
De NVVK is de branchvereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren.
Eerlijk gezegd moest ik even opzoeken wat sociaal bankieren is. Dit is bewust en zelfstandig lenen. Het schijnt zo te zijn dat er rekening wordt gehouden met de persoonlijke situatie van de cliënt. Nou moet je natuurlijk helemaal geen geld gaan lenen. Het wordt alleen maar erger. Je komt steeds dieper in de schulden als je geld leent.
Het is ook wel makkelijk om de overheid de schuld te geven. Maar adviseren om geld te lenen en zo uit de schulden te komen is volstrekt onmogelijk. Ik heb al zoveel mensen, die door het lenen van geld, of het nou een persoonlijke lening of een creditcard was, in de schulden terecht zien komen. En geloof me, je komt er nauwelijks meer uit. Als je eenmaal een financiële achterstand hebt, dan is het praktisch ondoenlijk om dit op te lossen.

Leen geen geld en het gaat je goed!

Als geen geld leent, behalve voor een eigen woning, want dat kan niet anders en een eigen woning is bovendien een enorme goede investering, dan gaat het je niet alleen financieel goed maar het niet in de geldzorgen terecht komen geeft je een enorme rust. Je zal dit in vele aspecten van je leven gaan ervaren.
En zoals gezegd is een creditcard gebruiken bijzonder onverstandig. Ga een debitcard gebruiken. Een debitcard heeft namelijk dezelfde mogeljjkheden als een creditcard, maar heeft het enorme grote voordeel dat je geen geld leent, maar eerst geld op de kaart moet storten voordat je er een uitgave mee kan doen. Een van de mooie dingen hiervan is, dat je bewust(er) met je geld omgaat en bovendien je uitgave enorm goed kan overzien.

Of kies voor een van de geweldige N26 debitcards>>>