De debitcard voor jongeren in het buitenland

De debitcard voor jongeren in het buitenland

Na de examens en diploma-uitreikingen volgt er een hele nieuwe periode voor de ex-scholier. Sommigen kiezen ervoor om een jaar uit te trekken om te gaan backpacken of vrijwilligerswerk te gaan doen in een ander werelddeel. Anderen beginnen misschien een studie in het buitenland. Iets dat prachtig klinkt, maar ook heel wat voorbereiding vraagt.

De grote lijnen zullen wel bekend zijn: het land van bestemming, de reden waarom juist daarheen gereisd gaat worden.
Maar hoe gaat het financieel geregeld worden?
Ik neem aan dat de ouders daar meer bij stilstaan dan de avontuurlijke kinderen. Als ouders wil je dat er geen onveilige situaties ontstaan, de kans op diefstal zo klein mogelijk is, en dat je kind makkelijk geld kan opnemen als dat nodig is.

Veilig gebruik van de debitcard

Zoals in meerdere blogs al duidelijk is geworden, kan een debitcard veilig gebruikt worden in binnen- en buitenland. Het feit dat de kaart leeg meegenomen kan worden, en opgeladen wordt als het nodig is, geeft aan dat het voor dieven niet interessant is. Er kan makkelijk mee gepind worden, in de valuta die nodig zijn. Er wordt een wisselkoers berekend, dat terug te vinden is in de tabel kosten.

Als de jongere nog geen 18 jaar is, kan bij Viabuy naast een hoofdkaart voor de ouders een aanvullende kaart voor minderjarige kinderen aangeschaft worden. Zo houd je zicht via het hoofdaccount op de kosten die in het buitenland gemaakt worden, en kan makkelijk geld overgemaakt worden van kaart naar kaart.
Als een jongere 18 jaar of ouder is, kan een eigen kaart besteld worden. Een hoofdkaart plus aanvullende kaart is uiteraard ook mogelijk. Dat zou mijn voorkeur genieten, met het oog op het inzicht in de uitgaven en pintransacties.

Ervaringen in het buitenland

We hebben al zeer tevreden reacties gekregen van jongeren die hun avontuur beleefd hebben in:
Amerika
Miami
Costa Rica
Rome

Als je een andere bestemming hebt bezocht met je debitcard, vertel het via een reactie hier>>> en we vullen het lijstje aan.

Reactie van een tevreden briefschrijver

Het is gebleken dat buiten Europa de gewone bankpas (Maestro) het soms laat afweten, maar de Viabuy debitcard bood uitkomst! Deze werd wel geaccepteerd, waardoor de dochter van deze briefschrijver erg blij was dat ze deze kaart bij zich had. Ze heeft er veel gemak van gehad, en ook voor ouders in het algemeen lijkt het me een hele geruststelling om te weten dat er al goeie ervaringen zijn met deze debitcard.

Omdat het voor een lezer geen bewijs is dat wij schrijven hoe goed de debitcard werkt, plaatsen we hieronder een screenshot van een reactie van een tevreden vader.

reactie

Als je het hele verhaal wil lezen, verwijs ik je door naar de reactie van Dick Helmers onder de blog: Viabuy Debitcard

Reactie plaatsen