arrow_drop_up arrow_drop_down

Apple Pay in Nederland beschikbaar met je N26 debitcard

Vandaag ontdekte ik een artikel op Iculture met betrekking tot de werkbaarheid van Apple Pay middels debitcards en creditcards. Het betreft een externe partij genaamd “Curve” uit Groot-Brittannië afkomstig, die een app heeft ontwikkeld, om Apple Pay te kunnen gebruiken, met de mogelijkheid om er meerdere betaalkaarten aan te koppelen.
Mijns inziens totaal niet interessant omdat je met behulp van de N26 App behorend bij jouw N26 debitcard allang met Apple Pay af kan rekenen.

Apple Pay beschikbaar via alle N26 debitcards

Zoals hierboven al beschreven kan je met de N26 debitcard met Apple Pay afrekenen in Nederland en België, maar ook als je in andere landen bent, dan is afrekenen met Apple Pay via je N26 kaart geen enkel probleem.

Beter een debitcard dan een creditcard

Omdat er veel reclame wordt gemaakt in de media voor een creditcard, wil ik je waarschuwen voor de creditcard. Bij het afsluiten van een creditcard-contract, wordt je gescreend op je inkomen. Het is niet zo dat je zomaar in aanmerking komt voor een creditcard. En als je in aanmerking komt voor een creditcard, besef dan, dat je een lening afsluit, die je aan het eind van elke maand af moet lossen en doe je dat niet of kan je dat niet op tijd doen, dan krijg je te maken met een boeterente van minimaal 12%.
Het probleem is dat je op dat moment achter gaat lopen met al je andere financiële verplichtingen. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat als je eenmaal ongemerkt teveel geld met je creditcard hebt uitgegeven, dat er automatische incasso’s zijn die niet meer van je bankrekening geïncasseerd kunnen worden, omdat je rood staat.

Hoe voorkom je dat je rood staat bij je bank?

Rood staan bij je bank kan je voorkomen door een debitcard aan te schaffen. Door het gebruiken van een debitcard leen je namelijk geen geld, maar je moet eerst geld op je debitcard storten, voordat je ermee af kan rekenen.
Goeie reden om debitcards te gaan vergelijken en daarna wellicht tot aanschaf van een N26 debitcard over te gaan.

Reactie plaatsen